Atelier: Educația pentru dezvoltare durabilă în școli. Provocări și oportunități

Aducem împreună programe valoroase care abordează educația pentru dezvoltare durabilă din diferite orașe din România, prezentăm cele mai recente resurse din domeniu și explicăm procesul de obținere a etichetei "Școală Durabilă".
Întâlnirea își propune facilitarea unei reflecții cu privire la cele mai bune modalități de a crește impactul programelor educaționale pentru dezvoltare durabilă, schimbări climatice și mediu, astfel încât să susținem consolidarea unor comportamente responsabile în rândul tinerilor, dezvoltarea unor comunități de învățare, intensificarea colaborării între școli și alți actori din comunitate, integrarea obiectivelor de dezvoltare durabilă la nivelul întregii școli.
În ianuarie 2023 a fost adoptată Strategia națională privind educația pentru mediu și schimbări climatice 2023 -2030, fiind pentru prima dată când România adoptă o strategie națională dedicată educației pentru mediu și pentru schimbările climatice.
Documentul programatic stabilește acțiuni clare pentru creșterea gradului de educație și de conștientizare, în rândul copiilor și tinerilor, privind dezvoltarea sustenabilă și responsabilizarea față de mediu, fiind avute în vedere patru direcții principale de acțiune:
-implementarea unui Program național educațional pentru mediu și climă;
-identificarea, promovarea și facilitarea unor soluții pentru crearea și utilizarea de resurse educaționale;
-crearea, dezvoltarea și sprijinirea reabilitării de infrastructură pentru școli sustenabile;
-formarea resursei umane implicate în educația privind mediul și schimbările climatice în vederea promovării unei culturi a sustenabilității la nivelul instituțiilor de învățământ.
Toți participanții vor primi un exemplar din ghidul "Să ne fie de mai bine. Ghid experiențial pentru hrana de mâine", asociația Mai Bine, 2023, care va fi lansat cu ocazia evenimentului.
CUI NE ADRESĂM:
Evenimentul se adresează cadrelor didactice și specialiștilor implicați în domeniul educației și al dezvoltării durabile. Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile, însă se poate realiza doar pe bază de înscrieri, la link-ul https://forms.gle/aWfFpv5Q5RMq7X6z5
𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 este un eveniment deschis publicului larg, pe perioada căruia organizatorii vor realiza materiale foto-video de promovare și informare, situaţie care va conduce incidental și la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini ale participanților la eveniment. Prin prezența la 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒, participanții își dau implicit acordul pentru eventuala lor apariție în materiale foto-video publicate/distribuite de organizatori și partenerii acestora pe canalele proprii de comunicare și către mass-media.
***
Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului LA PAS – Festival de gastronomie artizanală, dezvoltat de asociația CRIES, cu finanțare de la Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down