Ateliere de dans creativ

Atelierele de dans creativ, susținute în datele de  20/02/2024, 21/02/2024, 23/02/2024 , la Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara, de catre facilitatorul specializat în dans terapie și alte practici somatice -Ana Cristina Lucaci, au ca obiectiv principal stimularea creativității și expresiei individuale prin intermediul mișcării.

Dansul creativ este un proces relațional în care elevii și profesorii interacționează creativ folosind mișcarea și dansul pentru a explora și integra aspectele emoționale, cognitive, psihice, sociale și spirituale ale Sinelui. Acest tip de abordare inovatoare, în contrast cu activitățile pur verbale, se axează pe stimularea exprimării și comunicării prin mișcare, având potențialul de a depăși barierele cognitive și lingvistice.

Atelierele de dans creativ au un impact educativ pozitiv, promovând o abordare holistică minte-corp și construind un cadru sigur în care participanții pot explora părți necunoscute sau nevalorizate ale Sinelui. Aceste ateliere sunt adaptate specificului beneficiarilor din fiecare instituție parteneră, contribuind astfel la îmbunătățirea stării de bine, a expresiei creative și a conexiunii autentice între participanți și comunitatea școlară.

Participanții explorează mișcările corpului, combinând creativitatea cu exprimarea emoțională. Improvizațiile și coregrafiile reflectă descoperirile personale și colaborarea într-un mediu deschis și inovator. 

Participarea elevilor la atelierele de dans, muzică și pictură contribuie la dezvoltarea unei personalități autonome și creative.

Part of

Explorări artistice în educația modernă

Explorări artistice în educația modernă