Children's workshop - Drawed Stories

 
Vă invităm, sâmbătă, 18.03.2023, de la ora 12:00 la atelierul pentru copii: istorii desenate, care va începe cu un tur ghidat pentru a descoperi istoriile relatate de artiști, continuând apoi cu relatarea istoriilor proprii, de data aceasta de către copii (cu vârste între 7-12 ani), prin desen.
 
Atelierul va fi susținut de Loredana Nedelcu, asistent curator în cadrul galeriei de artă contemporană META Spațiu.
 
Workshop-ul este inspirat de seria de lucrări a artistei Ulrike Ettinger, intitulată "Spații limitrofe", în care artista "pune în discuție propriile istorii generaționale și cercetări autobiografice sau de simultaneitate. „Baza” lucrărilor este o imagine emblematică din edițiile din anul 1980 a publicației Cântarea României, o publicație de propagandă comunistă prin excelență, de data aceasta un Fehldrucke, o greșeală de tipăritură rezultată dintr-o eroare tehnologică care a etichetat obiectul ca fiind maculatură (într-o perioadă în care greșelile de tipăritură primeau deseori aprobarea de a fi puse în circulație), pe care artista desenează scene, „peisaje emoționale” din propriile istorii familiale personale și uneori turbulente, rejuvenate prin prospețimea unui obiect nou creat" (Iris Ordean, curator al expoziției).

Participanții la atelierul coordonat de Loredana Nedelcu, au, astfel, posibilitatea să devină contributori pornind de la lucrarea lui Ulrike și de a-și construi propriul traseu mental și imaginativ.
 
Participarea la atelier este gratuită și se face completând formularul de participare
Materialele necesare atelierului sunt puse la dispoziție de către organizatori.
Nr. locuri disponibile: 12
 
Expoziția Made-up histories have long lives, evenimentul de deschidere a programului REMIX ID 2023, este o istorie a istoriilor. REMIX ID este despre tradiție și contemporaneitate, REMIX ID este un îndemn la solidaritate între etnii, între diversele grupuri sociale, între urban și rural, între oameni. REMIX ID propune dialogul intercultural într-o manieră creativă, care face apel atât la simțuri, cât și la intelect, folosind arta ca mediu de răspândire a unui mesaj de toleranță, pace și bună înțelegere prin alcătuirea unui mozaic artistic de artă, cercetare etnografică, documentare, muzică și imagine, în care sensurile străvechi ale comunităților etnice din Banatul rural se întâlnes cu cu lumea puternic tehnologizată din mediul urban.
The event is part of The national cultural programme “Timișoara – European Capital of Culture in 2023” and is funded by the Municipality of Timișoara through the Center for Projects.

Part of

Remix ID 2023

Remix ID 2023