Conferința Bright Cityscapes: Impactul industriei în economia Timișoarei

În 21 iunie, Universitatea Politehnica Timișoara și FABER organizează o conferință dedicată mediului academic, companiilor, experților din științe sociale și urbanism și tuturor celor interesați de patrimoniul industrial al Timișoarei.

Conferința va fi susținută de sociologul Norbert Petrovici, cercetător al Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca și coordonatorul echipei de cercetare a programului Bright Cityscapes, care va prezenta concluziile cercetării privitoare la structura economică a Timișoarei din perspectiva sectorului industrial.  

În ciuda percepției răspândite că Timișoara și-a pierdut forța industrială de care se bucura încă de la începutul secolului 20, studiul și datele din spatele programului Bright Cityscapes ne arată o Timișoară care s-a dezvoltat exponențial în zona industrială și tehnologică în ultimii 30 de ani. Această dezvoltare are la bază mai mulți factori, printre care: trecutul industrial al Timişoarei, calitatea forţei de muncă şi proximitatea geografică față de granița de vest a țării.

Conferința va fi urmată de o discuție, moderată de viceprimarul Ruben Lațcău. Participanți la discuție vor fi: Cristian Blidariu (arhitect, decan, Facultatea de Arhitectură și Urbanism UPT), Alexander Klein (CEO, Flex România), Adrian Erimescu (CEO, Growceanu) și Cristian Tepeneu (Director Sucursală Banca Transilvania).

Conferința va avea loc în 21 iunie, de la ora 16, în Sala Multifuncțională a FABER, splaiul Peneș Curcanul nr.4-5.

Bright Cityscapes este un program multidisciplinar al cărui scop este de a crea un laborator de design pentru oraș – unul interesat să observe, să răspundă și să acționeze asupra urgențelor contemporane prin intermediul disciplinei de design, arhitectură și cultură digitală. Pornind de la o cercetare conturată în jurul ecosistemul productiv și academic al Timișoarei, programul reunește gânditori internaționali, designeri, sociologi, rețele creative, mediul academic, instituții și companii.

Programul este organizat de Universitatea Politehnică Timișoara și FABER cu finanțare de la Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte, Ordinul Arhitecților din România și Fundația Flex.

Part of

Bright CityScapes

Bright CityScapes