Culinaria Balcanica Public Readings: Camelia Burghele

Vă așteptăm luni, 19 iunie, de la ora 18:00 la prietenele noastre La două Bufnițe să gustăm cărți, primul eveniment de povestiri al proiectului Culinaria Banatica.

“Lecturile Culinaria Banatica” în dialog cu Camelia Burghele, eveniment moderat de Caius Merșa.
 
Camelia BURGHELE este un etnolog / antropolog cultural specializat în magia terapeutică tradițională și formulele moderne de preluare a scenariilor magico-rituale, dar și în dinamica proceselor culturale din satele românești tradiționale (mai ales a satelor din Sălaj). Este dublu licențiată (Litere și Jurnalism, UBB Cluj) și are studii doctorale (UBB Cluj) și postdoctorale (Academia Română).
Majoritatea studiilor etnologice sunt publicate în seria: „Satele sălăjene și poveștile lor” (10 volume până în prezent) și într-o suită de volume bogat ilustrate de turism cultural, pretextate de etnografia Sălajului: Șapte zile în Țara Silvaniei, Șapte povești din Țara Silvaniei, Șapte seri în Țara Silvaniei (în pregătire).
Este o voce autorizată a generației mai tinere de antropologi români, preocupată, mai recent, de radiografierea fenomenelor culturale specifice globalizării și urbanului, a noilor repere din satul post-tradițional și a formulelor elastice de raportare a omului contemporan la paradigma supranaturalului.
Unul dintre ultimele sale volume, De la vrajă la vrăjeală. O antropologie a supranaturalului contemporan, apărut la Editura Institutul European, Iași, 2017, cu o prefață de Nicu Gavriluță, s-a bucurat de un succes notabil: „Un volum unic în felul său, de pionierat și, mai ales, de maximă actualitate, tentant pentru lectură” (acad. Sabina Ispas).
The project is part of the national cultural programme "Timișoara – European Capital of Culture in 2023" and is funded through the Grow Timișoara 2023 programme, implemented by the Center for Projects Timișoara, with funds allocated from the state budget, through the budget of the Ministry of Culture.

Part of

Culinaria Banatica

Culinaria Banatica