ECoC Lecture#3 ECoC and the European identity models - The Hungarian Candidacies

Continuăm seria întâlnirilor noastre la Biblioteca UVT, ca agora de dezbatere a unor subiecte asociate programului Capitală Europeană a Culturii, din perspectivă multidisciplinară.
 
‘Capitale Europene ale Culturii și modele identitare - orașele candidate pentru titlul CEC în 2023 în Ungaria și diversitatea in unitate’
 
Vă așteptăm cu drag Joi, 8 iunie 2023, ora 11:20 - Aula Bibliotecii Centrale Universitară Eugen Todoran.
Christian Lamour este cercetător la Luxembourg Institute of Socio-Economic Research (LISER) în studii urbane și culturale. Este Doctor în Științe ale Informării și Comunicării al Universității din Metz, Franța și expert al Observatorului de Politici Regionale al Universității din Lausanne, Elveția.

Interesele sale de cercetare includ: marketing teritorial, practici culturale în context metropolitan, rețele sociale și guvernanță transfrontalieră. De asemenea, el acordă atenție discursului politic, cu accent pe cel populist și în relație cu integrarea UE la diferite scale spațiale.
 
Locația institutului de cercetare unde lucrează - campusul LISER de la Belval, Luxemburg, reprezintă un exemplu extraordinar de refuncționalizare a unor spații industriale dezafectate și este în același timp elementul definitoriu al proiectului de regenerare urbană a Esch-sur-Alzette Capitală Europeană a Culturii 2022, Luxemburg. Christian va face o punere în perspectiva a programului Capitală Europeană a Culturii prin prisma obiectivelor sale : crearea unui sentiment de apartenență la spațiul identitar european, incluziune socială și contribuția la dezvoltarea urbană pe termen lung, pentru a aborda apoi problematizant cazul competiției pentru titlu în Ungaria.
Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.

Part of

La UVT, Cultura este Capitală

La UVT, Cultura este Capitală