Eric Maskin, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara are plăcerea de a vă invita la două evenimente speciale, la care va fi prezent Eric Maskin, laureat al Premiului Nobel pentru Economie în anul 2007.

Prima dintre întâlniri va avea loc joi, 6 iulie, începând cu ora 18:00, în Aula Magna a UVT. Economistul Eric Maskin va susține o conferință cu titlul „Financial crises: why they happen and what to do about them”, moderată de redactorul-șef al publicației Forbes România, Ionuț Bonoiu, o voce importantă a presei din domeniul analizei financiare și economice, publicist cu vizibilitate al mediului public românesc. 

În data de 7 iulie, 2023, vineri, începând de la ora 9:00, tot în Aula Magna, comunitatea academică din UVT îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa UVT renumitului economist american, într-o festivitate specială.

Pentru a participa la eveniment, este necesară înregistrarea prealabilă, prin completarea formularului online.

Eric Stark Maskin este un economist american, laureat al Premiului Nobel pentru economie în anul 2007 pentru lucrările legate de teoria concepției mecanismelor. Maskin a împărțit premiul Nobel pentru științe economice cu alți doi economiști americani - Leonid Hurwicz și Roger Myerson. Este profesor de economie la Universitatea Harvard. 

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Part of

Culture is the capital at the West University 2023

Culture is the capital at the West University …