Expoziția CONEXIUNI

Expoziția de pictură intuitivă CONEXIUNI este un eveniment care aduce în prim-plan talentele artistice ale comunității, la Bastion 1 Gallery-Str.Hector nr.1, Timișoara, în weekendul 30-31 martie.

Lucrări deja existente în portofoliul Asociației Entuziart(Colecția Okapi) se vor întrepătrunde cu opere realizate în procesele creative din atelierele din cadrul proiectului "𝘌𝘹𝘱𝘭𝘰𝘳ă𝘳𝘪 𝘢𝘳𝘵𝘪𝘴𝘵𝘪𝘤𝘦 î𝘯 𝘦𝘥𝘶𝘤𝘢ț𝘪𝘢 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯ă" , selectate de curatorul Oana Dorneanu, cu acordul autorilor și expuse într-un cadru coerent, organizat pe tematici estetice specifice curentului Outsider Art.

Expoziția va oferi astfel o platformă pentru creatori care, deși nu sunt artiști profesioniști, aleg să împărtășească public o parte din operele lor. Aceste lucrări reprezintă expresii autentice și neconvenționale ale creativității, reflectând diversitatea de abordări și stiluri.

Evenimentul nu doar încurajează participanții să-și expună creațiile, ci și aduce laolaltă comunitatea într-un spațiu cultural timișorean accesibil, oferind publicului ocazia de a se conecta cu diferite perspective artistice și de a experimenta frumusețea artei într-un cadru neprofesionist, dar plin de autenticitate și pasiune.

Prin această expunere, accesul la cultură devine nu doar un concept, ci o realitate tangibilă, susținând și promovând contribuția fiecărui individ la bogăția și diversitatea culturală a comunității.

Scopul proiectului este stimularea creativității și îmbunătățirea stării de bine prin artă și cultură atât pentru profesori, cât și pentru elevi, prin diverse tehnici artistice (muzică, pictură, dans, video art) și oferirea de resurse interioare pentru a eficientiza educația emoțională, pentru a propune noi abordări pentru auto-exprimare și relaționare și a crește calitatea vieții, atât în rândul elevilor, cât și în rândul profesorilor.

Într-un peisaj cultural modern caracterizat de tehnologie avansată și schimbări sociale rapide, proiectul este conceput pentru a adresa nevoile specifice ale comunității educaționale de a oferi, pe lângă ghidaj, transmitere de informații și creare de abilități, și contexte de exprimare artistică liberă. Proiectul are ca fundament preocuparea pentru dezvoltarea holistică a indivizilor, îmbinând elemente tradiționale și digitale pentru a oferi o experiență culturală amplă și diversificată.

Part of

Explorări artistice în educația modernă

Explorări artistice în educația modernă