Timp de cinci zile Timișoara va fi străluci în lumina emblematică a orașului.

Între 29 decembrie și 2 ianuarie timișorenii și turiștii se vor bucura de Festival of Lights, de un spectacol extraordinar de lumini, proiecții artistice, artificii și jocuri de lasere. Evenimentul marchează trecerea în anul 2023, anul în care Timișoara devine Capitală Europeană a Culturii.

În noaptea dintre ani va urca pe scenă artistul spaniol DANNY AVILA, unul dintre cei mai cunoscuți dj-i din Europa, DJ Dark, Alex Super Beats. Punctul culminant al festivalului are loc chiar la cumpăna dintre ani. Un show multimedia extraordinar realizat de Directed Shows va avea loc cu doar câteva minute înainte de ora 00:00 culminând cu cel mai impresionant joc de artificii din ultimii ani din Timișoara și multă muzică bună.

Apoi, în prima zi din an, în 1 ianuarie timișorenii vor cânta și dansa pe muzica: DIRTY NANO, JOHN TREND și JAY KO

Punerea în scenă artistică a clădirilor și străzilor duc vizitatorii într-o lume misterioasă și magică a luminii. „Drumul luminii” care începe de la Muzeul de Artă până la Bastionul Maria Theresia va fi construit cu instalații luminoase ale artiștilor naționali și internaționali, iar cei care trec pe acolo vor parcurge o un traseu spectaculos.

În cele cinci zile pe clădirile istorice ale orașului din zona centrală pot fi admirate instalații new media, video mapping și light design.

Accesul este GRATUIT.

Part of

The Festival of Lights 2022

The Festival of Lights 2022