Guided Tours with Olga Török | MADE-UP HISTORIES HAVE LONG LIVES

Remix ID și META Spațiu vă invită sâmbătă, 1 aprilie 2023, începând cu ora 15.00, la un tur ghidat al expoziției MADE UP HISTORIES HAVE LONG LIVES susținut de Olga Török - actriță și director de programe REMIX ID.
 
Olga le va desluși participanților sensurile operelor curatoriate de Iris Ordean, artefacte etnografice create de către cei zece artiști vizuali contemporani care compun expoziția ce mai poate fi vizitată până la 16 aprilie 2023.
 
Participarea este gratuită și se face fără înscriere.
 
MADE UP HISTORIES HAVE LONG LIVES, care a făcut parte din evenimentul de deschidere Timișoara 2023, este o istorie a istoriilor. Vizitatorul este încurajat să o experimenteze ca pe un eseu vizual cu stații corespunzătoare, fiecare stație fiind un punct de vedere, o interstiție, o transmitere afectivă, o istorie inventată.
 
Expoziția extinde definiția de „etnografii clasice”, prin chestionarea modului în care omenirea își construiește și își canonizează propriile istorii: ce fragmente din istorie sunt considerate mai demne de cercetare, studiu și descoperire? Care grupuri devin mai atractive decât altele, ce acte artistice intră în istorie și ce aspecte ale istoriilor sfârșesc prin a avea o „viață lungă”? Ar putea fi istoriile nimic mai mult decât niște povești inventate?
 
Aflăm cu Olga întrebări la toate aceste răspunsuri! Ne vedem la MV!
This project is part of the national cultural programme "Timișoara – European Capital of Culture in the year 2023" and is funded by the City of Timișoara, through the Center for Projects.

Part of

Remix ID 2023

Remix ID 2023