Harababura Artist Talk: Dinu Bodiciu

Harababura Vintage Fair continuă seria de povești inspiraționale, alături de Dinu Bodiciu, un artist cu o viziune amplă și inovatoare în domeniu.
 
Dinu Bodiciu este un designer timișorean care a studiat design vestimentar la London College of Fashion. Dinu a predat la nivel universitar în contexte variate, din Marea Britanie până în Singapore unde a condus programul de modă la Lasalle College of the Arts.
 
Prin aceste experiențe Dinu a acumulat o înțelegere solidă a materialelor, a valorilor intangibile ale textilelor în diferite culturi și a importanței sustenabilității în modă.
 
În practica sa, Dinu este interesat de crearea unui proces de simbioză între haină, corp și alte entități care populează această planetă, de la bacterii și fungi la plante.
 
În seria made with time, Dinu integrează urmele lăsate de timp și prin purtare pe textile care sunt reciclate și care reconfigurează în produse noi modelul conventional al jachetei japoneze sukajan, a cămășii aloha din Hawaii sau al corsetului vestic.
Proiectul face parte din Programul Cultural ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte

Part of

The Cultural Program of the La Figurat Association

The Cultural Program of the La Figurat Association