Harababura Vintage Fair

Descoperă lumea fascinantă a designului românesc la Harababura Vintage Fair

Aflat la cea de-a 11-a ediție, Harababura Vintage Fair revine weekendul acesta, 26-28 mai, cu o nouă serie de produse unice și autentice, povești inspiraționale, alături de artiști emergenți, cât și o selecție de piese vintage și plăci de vinil. 

Palatul Ștefania din Timișoara se transformă într-un showroom de promovare a designerilor contemporani, iar printre expozanți se numără: Miss Pop, Dinu Bodiciu, Alina Grapa, Ame ceramics, Magazen, Kaolith, Flavours of Transylvania, Simo’s ceramics, Boobie Love, Ocru, Shoodies, Gruni, Cusut cu meșteșug, Ceramiceanu, Roods, D&D Dia’s Bijoux, Corina Marina, Asookka, The Secret Garden Bookshop, Țoale, Kenosis - Empowering Roma Women, Onek, Spinnin’ Time, Vinylcourt, Gala Mdvtm.

Miss Pop (Sabina Pop) este o creatoare de modă talentată și inovatoare, care experimentează cu diferite materiale și tricotaje. Ea folosește culori vibrante și grafică interesantă pentru a adăuga o notă de energie și bucurie creațiilor sale. Fie că este vorba de imprimeuri îndrăznețe, combinații de culori neașteptate sau texturi inedite, fiecare piesă de îmbrăcăminte creată de Sabina Pop este o expresie a personalității sale.

Dinu Bodiciu este un designer timișorean care a studiat design vestimentar la London College of Fashion. Dinu a predat la nivel universitar în contexte variate, din Marea Britanie până în Singapore unde a condus programul de modă la Lasalle College of the Arts. Prin aceste experiențe Dinu a acumulat o înțelegere solidă a materialelor, a valorilor intangibile ale textilelor în diferite culturi și a importanței sustenabilității în modă.


Program Harababura Vintage Fair:

  1. Harababura Vintage Fair, 26-28 mai, orele 12:00-20:00
  2. Harababura Vinyl Fair, 26 - 28 mai, orele 12:00 - 20:00
  3. Harababura Artist Talk: Sabina Pop, 27 mai, ora 16:00
  4. Harababura Afterparty, 27 mai, ora 21:00
  5. Harababura Artist Talk: Dinu Bodiciu, 28 mai, ora 16:00

Sâmbătă, 27 mai, de la ora 21:00, la Palatul Ștefania, are loc primul afterparty cu selecții de muzică din partea - Mini Zucchini, Mitsubitchi și Noemi.

Mini Zucchini exprimă dorința de a aduce înapoi sunetele și atmosfera anilor 80 prin renașterea genului italo-disco. A fost implicată în scena locală din Timișoara încă din 2014, ca membru fondator Launmomentdat, dar a început să mixeze și să activeze ca DJ abia la finalul anului 2019. Repertoriul ei cuprinde piese și influențe din darkwave, EBM și electro.

Mitsubitchi e născută într-un discodrom și crescută pe ringurile de dans din Cluj. Misiunea ei supersonică este sfidarea barierelor muzicale. Ea se folosește de toate armele sonore pe care le are la dispoziție, de la disco sau dream trance. Cei 8 ani alături de Pițipoance Întunecate și Waves With No Ends i-au colorat universal muzical cu nuanțe synth, EBM și post-punk.

Noemi este în continuă căutare de muzică nouă, având selecții dansabile și o pasiune pentru seri de dans improvizate. Totul a început în 2012 cu Tasteful Indiecency și cu o serie de petreceri indie. Cum gusturile și pasiunile evoluează, în timp a apărut și o trecere naturală către genurile disco, italo, EBM și către evenimente care susțin comunitatea de fete DJ.

 

This project is part of the national cultural programme ”Timișoara – European Capital of Culture in the year 2023" and is funded by the City of Timișoara, through the Center for Projects.

Part of

The Cultural Program of the La Figurat Association

The Cultural Program of the La Figurat Association