International Spotlight Heritage Student Contest 2023

Universitatea Politehnica din Timișoara are onoarea de a anunța lansarea celei de-a treia ediții a Concursului Internațional Spotlight Heritage Student Contest (ISHSC) 2023, care se va desfășura în data de 17 noiembrie 2023, începând cu ora 11:00 în Sala Polivalentă a Bibliotecii Centrale UPT (Bd. Vasile Pârvan No.2, Timișoara).

Evenimentul face parte din inițiativa digitală culturală Spotlight Heritage Timișoara, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și este co-finanțat de fondurile EEA și Norway Grants și de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, România. 

Acest eveniment este dedicat tuturor studenților care sunt pasionați de tehnologiile digitale emergente, cum ar fi realitatea virtuală (VR) și augmentată (AR). Concursul ISHSC face parte din Interactive Digital Media Student Contest 2023, aflat la a 9-a ediție, organizat de Centrul Multimedia al Universității Politehnica Timișoara.

ISHSC 2023 își propune să adune laolaltă studenți talentați din diferite colțuri ale lumii pentru a colabora în echipă și a crea artefacte digitale care să valorifice și să celebreze bogăția patrimoniului cultural al Timișoarei, ca parte a proiectului Spotlight Heritage Timișoara.

Studenți din 5 universități partenere vor conlucra în echipe internaționale, pentru a dezvolta proiecte ce integrează realitatea augmentată și virtuală în contextul resurselor de patrimoniu istoric. Concursul este deschis pentru studenți (licență, master, doctorat) de la următoarele instituții:

  • Universitatea Politehnica din Timișoara (România)

  • University of Agder (Norvegia)

  • Aalborg Universitet (Danemarca)

  • Università di Modena e Reggio Emilia (Italia)

  • Kauno technologijos universitetas (Lituania)

Perioada de Desfășurare:

  • Înregistrare: 11.10.2023 - 25.10.2023

  • Formarea echipelor: 26.10.2023 - 27.10.2023

  • Implementarea ideilor: 27.10.2023 - 16.11.2023

  • Prezentarea și jurizarea: 17.11.2023

 

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, EEA and Norway Grants.

Part of

Spotlight Heritage Timișoara 2023

Spotlight Heritage Timișoara 2023