Josef Josef | Concert de muzică klezmer și țigănească

După 25 de ani de turnee, 1800 de concerte pe cinci continente, opt albume, Erik Slabiak, fondatorul grupului Les Yeux Noirs, începe în 2019 o nouă aventură muzicală alături de alți cinci muzicieni, sub denumirea de Josef Josef.

De la compoziții originale și melodii tradiționale, la cântece idiș și țigănești, amestecate cu ritmuri actuale, repretoriul celor de la Josef Josef este o adevărată călătorie muzicală în zona Balcanilor și a Europei de Est, în inima culturii everilor și arromilor.

„Primelor note de vioară li se alătură, rapid, cele de acordeon, baterie, chitară și bass, lumea devine, subit, mai întinsă, iar cerul pare, pe cât de îndepărtat, pe atât de apropiat. Sunt ei – magicienii de la Josef Josef, care străbat vechiul continent în căutarea inimii sale și care țin lumea întreagă în degetele și vocile lor. Iar în cântecele lor regăsim o interpretare fidelă sufletelor lor și, în celași timp, atât de îndrăzneață: pe alocuri, jazz-ul face o incursiune în muzica țigănească, alteori muzica își revendică drepturile și grația în cel mai pur limbaj care consolează, care regenerează și care ne dă o poftă nebună de a ne lăsa pradă bucuriei de a trăi, prieteniei, iubirii, de a închide ochii și a dansa.” – Valérie Zenatti

This project is part of the national cultural programme "Timișoara – European Capital of Culture in the year 2023" and is funded by the City of Timișoara, through the Center for Projects.

Part of

Impulse Festival

Impulse Festival