LUX Audience Award 2023

Biroului de Legătură al Parlamentului European în România și Cinema Victoria Timișoara vă invită, în weekendul 18-19 februarie, odată cu Deschiderea programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii, să descoperiți cele cinci filme finaliste ale Premiul Publicului LUX 2023. TRIANGLE OF SADNESS, CLOSE, ALCARRAS, BURNING DAYS și WILL-O’-THE-WISP sunt titluri europene excepționale, care acoperă o diversitate de tematici, de limbi și de țări coproducătoare: Franța, Germania, Suedia, Belgia, Țările de Jos, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Croația și Regatul Unit.

După vizionare, puteți evalua filmele LUX pe acest site, până în 12 iunie 2023, alături de spectatori din toate țările Uniunii Europene, dar și de deputați din Parlamentul European. Filmul cu cel mai mare punctaj va fi câștigătorul Premiului Publicului LUX. La ceremonia de premiere, care va avea loc pe 14 iunie 2023 la Strasbourg, vor participa și 10 spectatori aleși din rândul celor care au evaluat filmele online.

Premiului Publicului LUX este o sărbătoare a cinematografiei europene și își propune să atragă atenția asupra unor probleme sociale, politice și culturale din Europa. Acesta este decernat în fiecare an de Parlamentul European și de European Film Academy, în parteneriat cu Comisia Europeană și cu Europa Cinemas.

Part of

Opening Timișoara 2023

Opening Timișoara 2023