Science for you - Horia Colibășanu

Vrei să descoperi secretele celor mai buni alpiniști din lume? Cum poți ajunge la performanțe remarcabile sau cum poți dezvolta abilitățile necesare pentru a face față provocărilor?

Atunci te invităm la conferința „Știință, îndemânare și determinare în alpinismul de performanță” cu invitatul special Horia Colibășanu, unul dintre cei mai buni alpiniști ai României!

Evenimentul face parte din seria „Conectați la viitor” și va avea loc pe 22 martie, în Aula Magna, începând cu ora 17:00. 

Anul trecut, Horia Colibășanu a urcat pe vârful Kangchenjunga, fără oxigen suplimentar, reușind premiera mult așteptată pentru alpinismul românesc. A urcat pe singurul munte de 8.000 de metri neatins până acum de români, al treilea vârf ca înălțime al planetei (8.586 m.).

Horia Colibăşanu a participat la 23 de expediţii internaţionale de-a lungul carierei, fiind românul cu cele mai mari performanţe în alpinismul de altitudine, cu nouă „optmiari” urcaţi. A fost distins cu medalia de aur pentru Merit Sportiv din partea guvernului Navarrei şi cu „Spirit of Mountaineering” (Piolets d’Or, 2009) din partea British Alpine Club, cel mai vechi club montan din lume. În 2017, a primit cea mai importantă distincţie pe care o poate acorda preşedintele României: Ordinul Naţional „Steaua României”, grad de Cavaler.

Part of

Culture is the capital at the West University 2023

Culture is the capital at the West University …