Spectacolul interactiv „Povești africane”

„Povești africane” este un spectacol de 40 de minute, recomandat copiilor cu vârste între 3 și 10 ani. Costumele au fost create de Beia Voicu, coregrafia este semnată de Alin State, iar regia este asigurată de Bogdan Sărătean. Echipa tehnică este coordonată de Alex Ciubăr.

Spectacolul „Povești africane“ are la bază un basm popular african, „Povestea fetiței Nsangi și a cimpanzului flămând.

Atelierele ce vor urma spectacolului, vor fi coordonate de actrițele din distribuție. În decursul acestora, elevii vor învăța lucruri noi despre cultura africană, vor identifica similitudini între basmul prezentat și alte basme de pe continentul european, mai exact din România („Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă) și din Germania („Scufița Roșie, de Frații Grimm), învățând astfel să manifeste deschidere, toleranță și empatie față de semenii lor care vorbesc o altă limbă, au o altă culoare a pielii și alte tradiții.

Proiectul “Scrisori pentru bunicii noștri” face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Light Over Borders, derulat de Centrul de Cultura și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Part of

Letters for our grandparents

Letters for our grandparents