Tabăra de Creație Literară pentru Tineri Scriitori „Petre Stoica”

Universitatea de Vest din Timișoara și Muzeul Presei „Sever Bocu” din Jimbolia organizează a treia ediție a Taberei de Creație Literară pentru Tineri Scriitori „Petre Stoica”. În perioada 25 —28 septembrie, tabăra aduce în Jimbolia și Timișoara 10 tineri scriitori din România și Republica Moldova, care vor lucra cu scriitori consacrați. De asemenea, în cadrul taberei sunt organizate evenimente culturale deschise comunității.
 
Cu un număr record de înscrieri, am fost bucuroși să extindem numărul de locuri pentru tinerii poeți, prozatori și eseiști de la 9 la 10. Acești 10 norocoși rezidenți vor lua parte la ateliere de scriere creativă cu Alexandru Potcoavă, Marcel Tolcea, Radu Pavel Gheo. În plus, vor experimenta aventura unui „treasure hunt” și vor avea onoarea de a se întâlni cu Cenaclul Pavel Dan la Casa de Cultură a Studenților. Evenimentele vor avea loc atât în Jimbolia, în perioada 25-27 septembrie, urmând ca în 28 septembrie, tabăra să se mute la Timișoara.
 
Programul taberei include, de asemenea, evenimente culturale deschise comunității. Publicul este invitat luni, 25 septembrie, de la ora 19:00, să asiste la proiecția filmului documentar „Timișoara. Harta secretă: Oameni și locuri”, în prezența echipei „Harta secretă”. Evenimentul va avea loc la Casa Memorială „Petre Stoica” din Jimbolia.
 
De asemenea, marți, 26 septembrie, de la ora 19:30, la Casa Memorială „Petre Stoica” din Jimbolia, doritorii pot lua parte la un dialog fascinant între Cristian Tudor Popescu și Alex Condrache, intitulat „La ce mai e bună literatura?”. În plus, tabăra va găzdui un meci de tenis demonstrativ susținut de Cristian Tudor Popescu și Valentin Gheran. Acesta va avea loc tot pe 26 septembrie, de la ora 16:00, în Sala de sport „Hans Wiesenmayer” din Jimbolia.
 
Un moment special din cadrul taberei va fi dialogul captivant dintre Marcel Tolcea și Radu Pavel Gheo, sub titlul „Adio, adio, patria mea, cu i din j, cu j din Jimbolia”, care va avea loc pe 27 septembrie, de la ora 19:00, la Casa Memorială „Petre Stoica” din Jimbolia.
 
Librăria „Cărturești” va fi prezentă cu un stand pe toată durata celor trei zile în care tabăra se va desfășura la Jimbolia.
Tabără de creație literară pentru tineri scriitori „Petre Stoica” este organizată de Muzeul Presei „Sever Bocu” și Universitatea de Vest din Timișoara. Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023 și Primăria Jimbolia. Parteneri: Cărturești, Colț de Banat.

Part of

La UVT, Cultura este Capitală

La UVT, Cultura este Capitală