The joy of dance. Light ways of moving

În perioada 31 martie - 2 aprilie vă invităm la workshop-ul The joy of dance. Light ways of moving, în care vom căuta să ne înțelegem mecanismele corpului și să ne descoperim mai bine propria corporalitate.
 
Atelierul va avea loc la Casa Tineretului (Sala Rotonda), este coordonat de coregrafa Andreea Novac, accesul este gratuit și este structurat pentru profesioniști și publicul larg, astfel:
  • sesiunea din 31 martie se adresează profesioniștilor;
  • sesiunile din 1 și 2 aprilie sunt deschise publicului larg, indiferent de nivelul de experiență;

Înscrierea se face prin mail la adresa [email protected]

Program

Vineri, 31 martie: 12.00-16.30
Sâmbătă, 1 aprilie: 12.00-16.30
Duminică, 2 aprilie: 12.00-16.30

Despre Curs

 
În prima parte a întâlnirilor noastre ne vom concentra pe înțelegerea mecanismelor corpului. Vom vorbi despre postură și structurile de susținere/flexibile ale corpului, vom analiza încheieturile și felul în care ele permit dez/articularea mișcării, vom lucra cu greutatea, echilibrul și energia, cu dinamici și intensități diferite. Le vom asambla apoi și le vom practica în scurte structuri coregrafice care vizează eficiența și ușurința fiecăruia de a fi în mișcare.
 
În a doua parte, vom experimenta situații și contexte în care atenția noastră va fi îndreptată spre a descoperi sau a îmbogăți propria corporalitate. Vom explora intuitiv, vom face alegeri, vom afla nu un singur răspuns ci mai multe, vom accesa noi posibilități de a imagina dansul și de a fi împreună, ne vom provoca și antrena sensibilitatea, senzitivitatea și creativitatea.
 
*Gradul de dificultate al propunerilor de miscare variaza in functie de experienta.
This project is part of the national cultural programme "Timișoara – European Capital of Culture in the year 2023" and is funded by the City of Timișoara, through the Center for Projects.

Part of

 Frames & Shapes

Frames & Shapes