Vernisaj | Expoziție de fotografie „Unintentional”

Asociația Inițiativă în Educație, alături de partenerii săi, vă invită cu entuziasm să descoperiți ultima expoziție din proiectul „Timișoara e culoare” (ediția a II-a)!

Expoziția de fotografie „Unintentional” dezvăluie orașul Timișoara prin obiectivul artistei Bianca Bîrsan.

 „Scopul meu ca fotograf este de a suprinde orașul prin obiectiv, inspirându-i pe oameni să privească lumea din unghiuri alternative. Orașul poate și are capacitatea de a fi interpretat în nenumărate feluri, reflectând un exercițiu de imaginație. În percepția mea, așa îmi imaginez arhitectura unei lumi alternative, în care clădirile se transformă în posibilități infinite.” – Bianca Bîrsan.

__________

Deschidere expoziție: 27 noiembrie, ora 18:00.

Locație: Curtea Centrului de Proiecte Timișoara, str. Vasile Alecsandri, nr.1.

Expoziția va fi deschisă ulterior în zilele de 28 - 29 noiembrie și va găzdui activități educaționale pentru copii.

__________

Despre artistă:

Fotografia a fost întotdeauna pentru mine o formă de comunicare. Am descoperit diferite modalități de a-mi exprima gândurile, imaginația și emoțiile fără să-mi impun limite. Fiind prin natura mea un observator al realității, fotografia îmi permite să creez și să surprind momente care rezonează cu percepția mea asupra lucrurilor din jur.

Deși apreciez, în mod egal, toate genurile de fotografie, am avut mereu o pasiune față de foto-jurnalism. Cred în puterea poveștilor transmise prin imagini și în documentarea lumii pe măsură ce ea se manifestă.

Am participat în diferite expoziții colective în România, în galerii virtuale și am avut ocazia, în urma unui concurs, să expun un proiect și în Statele Unite ale Americii.

De curând, am intrat într-un nou capitol, după o pauză de aproximativ 3 ani, în care mi-am lansat primul meu proiect fotografic individual „Unintentional”. Acest proiect este un punct culminant al experiențelor și abilităților mele, din simpla dorință de a manifesta creație.

Descoperă fotografiile artistei pe Instagram: https://www.instagram.com/_biancabirsan...
__________

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Timișoara e culoare” (ediția a II-a).

Proiectul „Timișoara e culoare” (ediția a II-a) își propune să valorifice bogăția și multiculturalitatea orașului nostru prin crearea de contexte educaționale cu conținut cultural și artistic în perioada august – noiembrie 2023 în diferite cartiere ale Timișoarei.

The project is part of the national cultural Programme “Timișoara - European Capital of Culture 2023” and is funded through the OverBorder Culture+ programme, carried out by the Cultural and Art Center of Timiș County, with funds allocated from the state budget through the Ministry of Culture.

Part of

Timișoara is COLOUR - 2nd edition

Timișoara is COLOUR - 2nd edition