Vă invităm, sâmbătă, 25.03.2023, de la ora 12:00 la atelierul pentru familii: memorii asamblate, care va începe cu un tur ghidat pentru a descoperi istoriile relatate de artiști, continuând apoi cu relatarea istoriilor proprii, de data aceasta de către familii.

Ce să aduci: fotografii de familie, obiecte dragi pe care nu vrei să le arunci (dar care stau ascunse prin sertare), textile etc. Materialele suport necesare atelierului (carton, lipici, reviste, culori etc.) sunt puse la dispoziție de către organizatori.

Atelierul va fi susținut de Loredana Nedelcu, asistent curator în cadrul galeriei de artă contemporană META Spațiu.

Workshop-ul este inspirat de lucrările artistului Cătălin Petrișor, intitulate „Ramblers as souvenirs” și „Makeup of sky”, în care artistul „este preocupat de selecția afectivă a memoriei, și, anume, de obiectele-memorii pe care oamenii le socotesc netrebuincioase, le aruncă și le uită.” (Iris Ordean, curator al expoziției).

Participanții la atelierul coordonat de Loredana Nedelcu, au, astfel, posibilitatea să își creeze propriile asamblaje pornind de la lucrările lui Cătălin Petrișor.

Participarea la atelier este gratuită și se face completând formularul de înscriere.

Expoziția Made-up histories have long lives, evenimentul de deschidere a programului REMIX ID 2023, este o istorie a istoriilor. REMIX ID este despre tradiție și contemporaneitate, REMIX ID este un îndemn la solidaritate între etnii, între diversele grupuri sociale, între urban și rural, între oameni. REMIX ID propune dialogul intercultural într-o manieră creativă, care face apel atât la simțuri, cât și la intelect, folosind arta ca mediu de răspândire a unui mesaj de toleranță, pace și bună înțelegere prin alcătuirea unui mozaic artistic de artă, cercetare etnografică, documentare, muzică și imagine, în care sensurile străvechi ale comunităților etnice din Banatul rural se întâlnesc cu lumea puternic tehnologizată din mediul urban.

Part of

Remix ID 2023

Remix ID 2023