Adriana Gheorghe lucrează la granița dintre performance, poezie, teorie gravă și pedagogie speculativă. Își folosește propria practică artistică pentru a curatoria procese și constelații și pentru a imagina noi moduri de transmisie și de co-existență. În prezent este gazdă la spațiul plural Teatre din București. Cu o formare inițială în literatură și teoria artei, de aproximativ zece ani coregrafiază limbajul verbal în contextul dansului contemporan, în multele sale declinări posibile, la granița cu treatrul post-dramatic, poezia, teoria, arta conceptuală și în multele relații pe care acesta le stabilește cu acea cunoaștere situată, în scopul resensibilizării lui.

Adriana Gheorghe îl investește cu posibilități miraculoase, îl destabilizează, speculativ, în contexte clare, mai ales în convenția scenei, și se bazează pe el pentru a institui alianțe și constelații în afara instituțiilor. S-a dedicat aceleiași practici performative reformulate constant și care aprofundează legătura dintre performativitate (ecologie, buna dependență) și reprezentare (logica separării, a diferenței) ca două moduri de a accesa și concepe realitatea.

A prezentat lucrări la PACT Essen, Brut Viena, KuLe Berlin, Pa-f St Erme, Atar Museum Tel Aviv, Tanzfaktur Cologne, Tranzit, Atelier 35, Salonul de proiecte, Anca Poterașu, CNDB, MNAC etc. A colaborat cu Alina Popa, Susanne Grau, Lilach Livne, Kroot Juurak, Punch (https://p-u-n-c-h.ro/distri.../false-hours-adriana gheorghe/), CESI (laborator despre performativitate) ș.a.

Newsletter

The most important events in the city.
In your inbox, weekly.