Atelier: Cum eficientizam activismul climatic?

Sesiune de formare susținut de Bogdan Gioară (REPER21)
Pentru cei care îl practicăm, activismul climatic este o formă de răspuns la inacțiunea globală în ceea ce privește problemele ecologice și schimbările climatice, în particular. Constatarea noastră, împărtășită inclusiv de comunitatea științifică, este că măsurile politice efective, luate pentru atenuarea și adaptarea la criza ecologică și climatică, sunt insuficiente.
 
Dar care este eficacitatea activismului nostru? Pot acțiunile noastre să aducă schimbări reale în societate și să desfacă blocajul politic și instituțional? Care sunt competențele (ansamblul de cunoștințe, abilități, atitudini) pe care ar trebui să ni le dezvoltăm, ca activiști climatici, pentru a reuși să punem societatea și clasa politică în mișcare?
 
În cadrul atelierului, participanții vor concepe „profilul ideal” al activistului climatic eficace. Această activitate va fi urmată de un exercițiu pentru eleborarea unei campanii climatice efective, bazată pe angajamentele participanților.
 
Atelierul este organizat sub egida Pactului Climatic European (climate-pact.europa.eu), a cărui activitate în România este coordonată de REPER21.
 
Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, fiind nevoie de înscriere, la link-ul https://forms.gle/uHid1rucNVBkPg8J6.
 
𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 este un eveniment deschis publicului larg, pe perioada căruia organizatorii vor realiza materiale foto-video de promovare și informare, situaţie care va conduce incidental și la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini ale participanților la eveniment. Prin prezența la 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒, participanții își dau implicit acordul pentru eventuala lor apariție în materiale foto-video publicate/distribuite de organizatori și partenerii acestora pe canalele proprii de comunicare și către mass-media.
***
Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului LA PAS – Festival de gastronomie artizanală, dezvoltat de asociația CRIES, cu finanțare de la Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

La Pas

La Pas