2-1=zero Performance | Frames & Shapes

Duminică, 25 iunie, de la ora 19.30 vă dăm întâlnire la 2-1=zero, un spectacol de dans contemporan inspirat din Banchetul lui Platon, Mitul Androginului, mitul ființei perfecte, complete, precum și din ideea de unitate a contrariilor, de atracție a opușilor ce ne bântuie colțurile cele mai ascunde ale minții și sufletului. Performence-ul va avea loc în Piața Sf. Gheorghe din Timișoara, cu acces gratuit.

Conceptul spectacolului este inspirat din Banchetul lui Platon, Mitul Androginului. Mitul ființei perfecte, complete, precum și ideea de unitate a contrariilor. Unitatea simbolizează o stare de grație, în timp ce separarea simbolizează căderea. Androginul semnifică autosuficiența, armonia, perfecțiunea unui cerc închis. Omul a pierdut această stare de grație și este blestemat să trăiască într-o lume și într-un trup incomplet, insuficient, imperfect, este blestemat să gândească în termeni de diferențe, de opuși și nu de coincidență, unitate. Însă ideea de unitate a contrariilor, de atracție a opușilor bântuie colțurile cele mai ascunse ale minții și sufletului său. Mitul perfecțiunii, binelui, frumosului și adevărului.

Coregrafia: Lavinia Urcan
Distribuția: Diana Abdo, Andreea Mihalic, Sergiu Mihalic, Alexandru Pîntea, Beatrice Tudor
Muzica: Octavian Horvath
Costume: Elena Mazăre

This project is part of the national cultural programme "Timișoara – European Capital of Culture in the year 2023" and is funded by the City of Timișoara, through the Center for Projects.

Part of

 Frames & Shapes

Frames & Shapes