ART TALK Ulrike Ettinger - Boundary spaces

 
Vă invităm sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 16:00, la o prezentare susținută de artista Ulrike Ettinger, parte a expoziției 𝗠𝗔𝗗𝗘-𝗨𝗣 𝗛𝗜𝗦𝗧𝗢𝗥𝗜𝗘𝗦 𝗛𝗔𝗩𝗘 𝗟𝗢𝗡𝗚 𝗟𝗜𝗩𝗘𝗦, curatoriată de Iris Ordean.
 
Accesul la eveniment este gratuit. Evenimentul este organizat cu sprijinul Centrului Cultural German Timișoara.
 
Crescută în România socialistă, Ulrike Ettinger părăsește Timișoara și se se stabilește în Republica Federală Germania la sfârșitul anilor '80. În anii '90 studiază artele plastice la Muthesius-Hochschule din Kiel. Ulterior, lucrează ca artist și designer media și, ocazional, curatează expoziții.
 
În 2017, și-a susținut teza de doctorat în domeniul cercetării artistice la Universitatea Bauhaus din Weimar pe tema utilizării costumului popular de către stat în România socialistă. Ulrike Ettinger trăiește ca artistă vizuală și autoare la Berlin.
 
Expoziția Made-up histories have long lives, evenimentul de deschidere a programului REMIX ID 2023, este o istorie a istoriilor. Vizitatorul este încurajat să o experimenteze ca pe un eseu vizual cu stații corespunzătoare, fiecare stație fiind un punct de vedere, o interstiție, o transmitere afectivă, o istorie inventată. Expoziția extinde definiția de „etnografii clasice”, prin chestionarea modului în care omenirea își construiește și își canonizează propriile istorii: ce fragmente din istorie sunt considerate mai demne de cercetare, studiu și descoperire? Care grupuri devin mai atractive decât altele, ce acte artistice intră în istorie și ce aspecte ale istoriilor sfârșesc prin a avea o „viață lungă”? Ar putea fi istoriile nimic mai mult decât niște povești inventate?

Expoziții ale artistei Ulrike Ettinger: research handmade, Berlin 2021; disCONNECTED, Dresda 2021, the milk bar collection / fashion research, Timișoara 2018; Stoffdruck International, München 2018;
questioning perspective // the research collection, Berlin 2016; cultural displays, Linz 2015
HOW TO SHOW? LAB FOR RESEARCH AND ART #01, Berlin 2014; 
The project is part of the Timișoara 2023 - European Capital of Culture programme and is funded by the City of Timișoara, through the Center for Projects

Part of

Remix ID 2023

Remix ID 2023