Ateliere de povești despre pământ și spațiu | Galactic Tick Day

Cu ocazia celebrării Bifei Galactice, Mariana și Mircea Costinaș vor prezenta două ateliere, unul de modelaj în zahăr și unul de povești.

"Încercăm să îmbinăm citirea unor povești cunoscute despre stele cu povestea Pământului ca planetă care face și ea călătoria prin univers. Sperăm să construim cu copiii o poveste nouă, să-i încurajăm să își folosească imaginația pentru că în lumea interioară suntem liberi să creăm fără limite.”

Atelierul face parte din cadrul Festivalului Galactic Tick care se derulează in intervalul 4-10 septembrie in diferite locații in Timisoara.

Galactic Tick Festival este un proiect cultural care își propune creșterea nivelului de conștientizare și educație în cadrul comunității locale, prin sărbătorirea mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee.

Festivalul este organizat în jurul conceptului de Galactic Tick Day, o nouă sărbătoare globală prin care celebrăm odată la 633,7 zile mișcarea sistemului nostru solar în Calea Lactee. Anul acesta tick-ul galactic a fost stabilit în 9 septembrie.

Galactic Tick Festival face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin Programul LOB2023+ derulat de CECART, cu sume alocate de la Bugetul de Stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Part of

Galactic Tick Festival

Galactic Tick Festival