Balcoolaurul și gladiautorii - spectacol stradal de poezie

Spectacolul „Balcoolaurul și gladiautorii”, inspirat din volumul Cuprins: Cenaclul Pavel Dan, o antologie semnată de Eugen Bunaru, care a cucerit deja inimile publicului în primele două reprezentații, se întoarce.  Pe data de 7 octombrie, începând cu ora 20:00, Piața Sf. Gheorghe din Timișoara se va transforma într-un spațiu magic al artei și culturii.

Interpreții acestui spectacol sunt talentatul Bogdan Spiridon și un grup de 13 studenți-actori. Light design: Florian Putere. Sound design: Sebastian Hamburger. Concept costumație: Gabriela Strugari. Scenariu și regia artistică: Sabin Popescu.

Acest eveniment are un caracter interdisciplinar, fiind o colaborare între Facultatea de Muzică și Teatru și Facultatea de Litere, alături de specialiști din domeniul teatrului. De asemenea, este implicat cel mai longeviv cenaclu literar din țară, Cenaclul „Pavel Dan”.

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.

Part of

Culture is the capital at the West University 2023

Culture is the capital at the West University …