„Clădiri și povești” – tur istoric ghidat pentru copii

Asociația „Inițiativă în Educație" îi invită pe copii să descopere culorile și poveștile cartierului Fabric!

Activitatea este dedicată copiilor care vor să exploreze istoria cartierului Fabric într-un mod interactiv și inedit.

Dată: 9 octombrie, de la ora 16:00 la 17:00.

Traseul propus include: plecare din Parcul Poporului- Sinagoga Fabric - Casa Jano Spang- Casa Nicolae Coșariu- Casa Frank Mor- Piatra de Poticnire Piața Romanilor, nr 8- Biserica Millennium -Piața Traian.

PUNCT DE PORNIRE: 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐏𝐨𝐩𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 - 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐏𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐃𝐞𝐜𝐞𝐛𝐚𝐥.

Pentru participare este necesar să completaţi formularul

Scopul turului este promovarea patrimoniului cultural local și promovarea caracterului multicultural al orașului.

Copiii vor descoperi istoria locală într-un mod interactiv alături de facilitatorul turului, Bălaj Adriana, profesor de istorie.

Turul ghidat aduce o perspectivă interdisciplinară asupra istoriei cartierului Fabric prin sublinierea aspectelor de evoluție culturală și arhitecturală, dar mai ales, prin promovarea caracterului multicultural pe care cartierul Fabric l-a avut în decursul timpului.

În cadrul turului, copiii vor crea și o hartă interactivă cu elemente surpriză și vor descoperi indiciile secrete care îi conduc către o nouă destinație.

Activitatea face parte din proiectul „Timișoara e culoare” (ediția a II-a).

Proiectul „Timișoara e culoare” (ediția a II-a) își propune să valorifice bogăția și multiculturalitatea orașului nostru prin crearea de contexte educaționale cu conținut cultural și artistic în perioada august – noiembrie 2023 în diferite cartiere ale Timișoarei.

Vă așteptăm cu drag!

Proiectul face parte din „Programul cultural național Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023" și este finanțat prin programul OverBorder Culture+, derulat de Centrul de Cultură și Artă Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Part of

Timișoara is COLOUR - 2nd edition

Timișoara is COLOUR - 2nd edition