Concert extraordinar Corala Contrast

Corala Contrast din Timișoara vine luni, în 𝟏𝟖 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la Muzeul Apei, unde va susține începând cu 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖 un concert extraordinar dedicat Crăciunului, tradițiilor și sacralității.
 
Dirijorul și cel care coordonează evoluția artistică a coralei este preotul Vasile Bădescu.
Corala bărbătească de referință în arealul bănățean a fost înființată în anul 1999 și este formată din teologi și muzicieni timișoreni care activează ca artiști lirici la Opera Națională din Timișoara. Aceștia abordează un repertoriu variat: muzică religioasă, prelucrări folclorice, colinde, lucrări specifice care subliniază caracterul special al melosului unui cor bărbătesc.
 
Printre colaborările profesionale ale coralei amintim câteva materiale muzicale alături de artiști lirici soliști și instrumentiști din cadrul Operei Naționale Timișoara și ai Filarmonicii Banatul, cu orchestra Ethno Republic de la Chișinău, precum și colaborări cu reprezentanți ai folclorului românesc: Petrică Moise, Olguța Berbec, Remus Novac, Liliana Laichici și Georgiana Necșa.
 
𝐈𝐧𝐭𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚̆!
Proiectul Muzeul Apei - racord la rețeaua culturală a Timișoarei face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii Romania.

Part of

Muzeul Apei – racord la rețeaua culturală a Timișoarei

Muzeul Apei – racord la rețeaua culturală a …