Conferința regională „Timișoara e CULOARE”

Asociația „Inițiativă în Educație” vă invită la conferința regională „Timișoara e CULOARE”, eveniment organizat în cadrul proiectului „Timișoara e culoare”, ediția a II-a, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Casa Corpului Didactic Timiș.

Conferința își propune să creeze un context educațional care încurajează colaborarea între cadrele didactice și instituțiile culturale reprezentative pentru a susține comunitatea prin: informație, inspirație și interacțiune.

Dacă ne-am gândi la Timișoara ca la o paletă de culori, atunci aceasta ar putea reprezenta multiculturalitatea orașului vibrant, varietatea activităților desfășurate, colaborarea diverselor industrii și arii, culorile vii date de spiritul tânăr și inovator al cetățenilor, poveștile diferite ale cartierelor, varietatea organizațiilor neguvernamentale, oferta educațională bogată, istoria orașului și arhitectura acestuia.

Privit sub diferite aspecte, orașul nostru are culoare. Oamenii dau culoare orașului prin visurile, preocupările și pasiunile lor, iar în cadrul conferinței „Timișoara e CULOARE” ne propunem să descoperim paleta largă.

Conferința este structurată în secțiuni și pornește de la acronimul CULOARE, aducând în fața publicului subiecte legate de cultură și caracterul multicultural (CU), celebrând literatura (L), onorând patrimoniul orașului (O),inspiră prin artă (AR), marchează importanța educației (E) și aduce la final culoare, un simbol al creației, al vieții, al speranței, celebrării și bucuriei.

Structura va cuprinde prezentări, activități interactive, paneluri și ateliere educaționale.

Participanții vor putea interacționa cu peste 20 organizații și proiecte din Timișoara, vor descoperi oameni valoroși care împărtășesc pasiuni similare și vor putea stabili bazele unor parteneriate educaționale.

Dintre aceștia amintim:

 • Mircea Dragu, scriitor și psihoterapeut;
 • Anda Luiza Sescu, scriitoare;
 • Tosha Ferdean, scriitoare și formator;
 • Diana Stein, educatoare și asistent coordonare activitați educaționale;
 • Patricia Lidia Popescu Cevei, scriitoare;
 • Loredana Tîrzioru, manager editura Brumar;

Urmăriți pagina Initiativa în Educație pentru a descoperi toți invitații evenimentului și atelierele educaționale la care puteți participa!

Participanții vor avea de asemenea accesul la diferite resurse educaționale valoroase și vor avea ocazia de a câștiga premii oferite la tombolă de partenerii noștri.

Dată: 11 noiembrie 2023, între orele 09:00 și 13:00;

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐬:

 • 09:00-09:30 - check-in participanți;
 • 09:30-10:00 - deschidere conferință;
 • 10:00-11:30 - prezentări & paneluri;
 • 11:30-12:00 - coffee break;
 • 12:00-13:00 - ateliere educaționale;

Pentru participare este necesar să completaţi formularul de înscrieri.

Locuri limitate!

Locație: Casa Calfelor Kolping Timisoara, Strada Doctor Ioan Bontilă, nr. 12-14.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Județean Școlar Timiș și cu Casa Corpului Didactic Timiș.

Proiectul „Timișoara e culoare” (ediția a II-a) își propune să valorifice bogăția și multiculturalitatea orașului nostru prin crearea de contexte educaționale cu conținut cultural și artistic în perioada august – noiembrie 2023 în diferite cartiere ale Timișoarei.

 

Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Proiectul face parte din „Programul cultural național Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023" și este finanțat prin programul OverBorder Culture+, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Part of

Timișoara is COLOUR - 2nd edition

Timișoara is COLOUR - 2nd edition