CYANOTYPE HERBARIUM - sci-art workshop for kids

Descoperă arta și frumusețea naturii prin cianotipie! 

Vă invităm la atelierul realizat de artistul Benjamin Bledea din seria atelierelor META FORUM - IERBAR CIANOTIPIC.

În cadrul acestui atelier, copiii vor învăța despre procesul fascinant al cianotipiei, o tehnică fotografică veche care utilizează lumina soarelui pentru a crea imagini unice și spectaculoase. Vom explora împreună diferite plante, flori și frunze, învățând despre formele și texturile lor uimitoare.

Aventura noastră va începe cu o scurtă plimbare în natură, unde copiii vor fi încurajați să observe și să colecteze plante și flori care îi inspiră. După ce vom avea colecția specială de plante și flori, vom trece la partea creativă, iar copiii vor avea ocazia să își folosească imaginația și creativitatea pentru a crea propriul ierbar cianotipic. Vom învăța cum să așezăm delicatele noastre descoperiri naturale pe hârtie cianotipică și să le expunem la lumina soarelui pentru a obține imagini unice, albastre și pline de farmec.

Cianotipia este una din cele mai vechi tehnici fotografice și totodată una dintre cele mai simple de realizat nefiind nevoie de multe soluții și nici de o camera întunecată pentru a crea imagini spectaculoase și de un albastru de prusia foarte plăcut.

Prima carte de botanică care a conținut fotografii, creată de Anna Atkins, a fost alcătuită integral din cianotipii deoarece era cel mai eficient mod de a liustra toate detalile și formele complexe ale plantelor și a algelor care reprezentau o mare dificultate în a le reproduce prin desen liber.

În prima parte a atelierului vor realiza cianotipii cu diverse plante, crengi, frunze, iar în a două parte vom realiza o coperta pentru propria mini-carte de botanică folosindu-ne de imaginile create inițial.

Partea I: Sâmbătă, 22.07.2023 | 12:00
Partea II: Sâmbătă, 29.07.2023 | 12:00
Locație: MV sci-art center (B-dul Mihai Viteazu Nr. 1, Timișoara)
Participarea este gratuită, dar necesită înscrierea în prealabil, prin completarea formularului de înscriere.
Număr locuri disponibile: 6
Atelierul este recomandat pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.
Condiție obligatorie: Înscrierea presupune participarea la ambele sesiuni ale atelierului

Toate materialele necesare desfășurării atelierului sunt puse la dispoziție de organizator.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0758014015 sau adresa de e-mail: [email protected]

The project is part of the national cultural programme "Timișoara – European Capital of Culture in 2023" and is funded through the Grow Timișoara 2023 programme, implemented by the Center for Projects Timișoara, with funds allocated from the state budget, through the budget of the Ministry of Culture.

Part of

Sci-Art Your Life (META Forum)

Sci-Art Your Life (META Forum)