Harta Secretă: Ochiul de sticlă

Sunteți curioși să aflați mai multe despre primii fotografi din Timișoara și primele ateliere fotografice din oraș? Atunci vă invităm miercuri, 14 iunie, de la ora 18:30, la proiecția filmului „Ochiul de sticlă”, la Cinema Victoria. Filmul imortalizează, la propriu, o istorie a orașului de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în prezent: experimente curajoase, femei-fotograf, Revoluția din 1989, avangarda artistică.
 
 „Ochiul de sticlă” este un film încărcat de melancolie, realizat de echipa „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” și de regizorul Titus Muntean.
 
„Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri" e un proiect în care Adriana Babeți, alături de o echipă minunată, explorează istoriile uitate, neștiute, dar impresionante, ale Timișoarei și îi aduce în atenția publicului pe unii dintre oamenii deosebiți ai locului.
 
„Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” este un proiect comun al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara, fiind finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.
The project is part of the national cultural programme "Timișoara – European Capital of Culture in 2023" and is funded through the Inside Timișoara 2023 programme, implemented by the Center for Projects Timișoara, with funds allocated from the state budget, through the budget of the Ministry of Culture.

Part of

TM on Screen, TM on Scene: Reflect. Connect. Play

TM on Screen, TM on Scene: Reflect. Connect. …