SEA 2023 Circumeuropa, Timișoara-Elefsina

Odată cu finanțarea acordată de Centrul de Proiecte în urma apelului European Echoes (Proiecte medii finanțate, SEA 2023 – Circumeuropa Etapa I), pentru prima etapă a călătoriei pe apă în jurul Europei, pe ruta Timișoara – Elefsina, Circumeuropa devine parte din programul cultural TM2023 și duce capitala culturală în jurul Europei.
  • 27 mai plecarea din Timișoara, din spatele Catedralei Mitropolitane, la ora 10:00.
    La 10:07 are loc un scurt moment muzical cu Petrică Ionuțescu la Podul de Fier.
    La 10:20 are loc un flashmob al Ansamblului Timișul al Casei de Cultură al Municipiului Timișoara la Podul Dragalina
  • În 25-27 iunie, la traversarea Bosforului va avea loc un concert pe barcă, cu livestreaming în Timișoara cu trompetistul Petrică Ionuțescu.
  • La Elefsina în 12 iulie și la Patras în 15 iulie vor avea loc reprezentații cu Ansamblul Timișul și, cu ocazia acestor evenimente culturale, se va demonstra și folosi aplicația Spotlight Timișoara pe echipamente de VR cu acces liber pentru public.

Partenerul este Casa de Cultură a Municipiului Timișoara cu Ansamblul Timișul. 


Pe toată lungimea expediției la bord se vor desfășura activități de prelevarea de probe de apă și determinarea unor parametri biofizicochimici ai apei, punerea lor în context global prin compararea cu date colectate.
 
SEA 2023 este prima expediție fluvio-maritimă a echipajului românesc Circumeuropa (numele înseamnă navigație în jurul Europei), care pleacă din inima orașului Timișoara în mai 2023 și face opriri în peste 20 de foste și actuale capitale culturale europene pentru a promova Timișoara în anul în care orașul deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Inițiativa îi aparține lui Cristian Ilea, căpitan, președinte Wild Watch România și director de imagine. Echipajul care îi va fi alături este format din Cosmin Jitariuc, jurnalist TV, biologul Oana Gavriliuc, Valentin Bogdan, proprietarul ambarcațiunii Gaia și Doru Creț, președintele West Yacht Club.
 
Parteneri media: AGERPRES, IQAds, SMARK, Savantgarde, TVR Timișoara
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Part of

SEA 2023 - Circumeuropa

SEA 2023 - Circumeuropa