Sugar space crafting | Galactic Tick Day

Cu ocazia celebrării Bifei Galactice, Mariana și Mircea Costinaș vor prezenta două ateliere, unul de modelaj în zahăr și unul de povești.

„Modelajul în pastă de zahăr oferă o oportunitate de a da formă la o serie de corpuri cerești. Încurajăm observația și folosim imaginația, pe care le transpunem în modele de zahăr. Am ales pasta de zahăr ca un simbol al dulceții vieții, copiii au nevoie să integreze faptul că viața e bună, să pășească cu încredere în această călătorie numită viață. Creăm împreună obiecte tridimensionale galactice din pastă de zahăr, în forma stelelor, a soarelui, a lunii și a Pământului, pășind în aceasta lume misterioasă și intangibilă, pentru a o aduce mai aproape de noi".

Atelierul face parte din cadrul Festivalului Galactic Tick care se derulează in intervalul 4-10 septembrie in diferite locații in Timisoara.

Galactic Tick Festival este un proiect cultural care își propune creșterea nivelului de conștientizare și educație în cadrul comunității locale, prin sărbătorirea mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee.

Festivalul este organizat în jurul conceptului de Galactic Tick Day, o nouă sărbătoare globală prin care celebrăm odată la 633,7 zile mișcarea sistemului nostru solar în Calea Lactee. Anul acesta tick-ul galactic a fost stabilit în 9 septembrie.

Galactic Tick Festival face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LoB2023+, derulat de Centrul de Cultura și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Part of

Galactic Tick Festival

Galactic Tick Festival