WePerform ∘ Academica Brass

WePerform - Seri de muzică și teatru revine în zilele de vineri, 13 octombrie, și sâmbătă, 14 octombrie, cu două noi concerte susținute în Piața Sfântul Gheorghe și în Parcul Gheorghe Doja.

Astfel, vineri, 13 octombrie, începând cu ora 17, ne bucurăm să vă invităm în Piața Sfântul Gheorghe, pentru un concert de alămuri susținut de Academica Brass, sub coordonarea profesorului Sergiu Cârstea.

Interpretează studenții:

Trompete: Caba Andreea, Pavlov Maria, Vidovozova Mariia, Borinov Maxim, Solonca Florin.
Corn: Chifan Cosmin
Tromboni: Mihăescu Andrei, Ionescu Emil, Igna Luca, Trocan Cătălin
Tubă: Neamți Ștefan
Percuție: Buică Bogdan

Coordonator muzical. Conf.univ dr.Sergiu Cârstea

Ansamblul de Alămuri „Academica Brass” a fost înființat cu câțiva ani în urmă și coordonat de conf.univ.dr. Sergiu Cârstea, având scopul de a ajuta studenții FMT de la secția de alămuri să obțină o experiență avansată în interpretarea unui repertoriu vast, care solicită o pregătire tehnică solidă și care cuprinde diverse stiluri de interpretare din diferite perioade. Ansamblul are deja mai multe apariții în cadrul activităților FMT, dar și în străinătate (Austria, Polonia). Membrii ansamblului se schimba odată cu generațiile de studenți: unii încep studiile la facultate, alții încheie ciclul de studii, inclusiv cele de master. 

Cei care participă la proiect sunt selectați pe criteriu de performannță.

Durata concertului: 1h (aproximativ)
Vârsta recomandată: 10+

Accesul la concert este liber, în măsura disponibilității locurilor, și nu necesită înscriere.
_ _ _

Seria de evenimente WePerform - Seri de muzică și teatru face parte din programul La UVT, Cultura este Capitală, fiind organizată de Fundația Universitatea de Vest Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest și Facultatea de Muzică și Teatru, cu sprijinul Facultății de Arte și Design și a Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științele Comunicării.

WePerform - Seri de muzică și teatru este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, ca parte a programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Part of

La UVT, Cultura este Capitală

La UVT, Cultura este Capitală