WePerform ◦ Casa, dolce casa | Spectacol de teatru-dans

Sâmbătă, 10 iunie, vă așteptăm la Casa Tineretului, de la ora 19, la Casa, dolce casa, un spectacol de teatru-dans prezentat de studenții UVT - Master Artele spectacolului de teatru, în regia și coregrafia Viktoriei Medviedieva (Ucraina) și a Laviniei Urcan, pe muzica lui Oleksandr Solokha (Ucraina).
 
Pentru cei dornici de explorare, vă așteptăm de la ora 17, la un atelier de mișcare și dans contemporan.
 
Casa, dolce casa este un spectacol de teatru-dans, creat în colaborare cu un coregraf internațional și prezentat pe o scenă în aer liber. Acesta își propune să dezvolte noi audiențe pentru domeniul dansului contemporan și să pună bazele accesibilizării unei oferte culturale constante pentru publicul consumator de spectacole de dans. Pe modelul poveștii în ramă, spectacolul redă în mod inedit diverse cadre din viețile cotidiene ale personajelor, având în centrul atenției viețile personajelor influențate de alte personaje secundare, acestea aflându-se în relații de inter și co-dependență.
 
Adeseori devenim martorii unui cadru, un moment, iar pe baza lui ne construim o impresie despre cei implicați. Dar, la fel de des, adevărul este mult mai profund, imaginea este mai largă, iar momentul nu este deloc un moment, ci o poveste lungă. Vedem părinți implicați care au grijă de copilul lor. Sau un copil pe care nu l-au dorit, care este crescut ca soldat și împins spre disperare de o neglijență nesfârșită acasă. Vedem un tip într-un scaun cu rotile și o mamă care îl ajută. Vedem un cuplu fericit care abia își începe călătoria. Sau un bărbat care și-a ales o față drăguță și îi interzice femeii să lucreze pentru că el este principalul, iar ea este trofeul lui. Au ceva în comun în afară de casa în care locuiesc? Ar trebui să intervenim? Sau, trecem indiferenți, pe lângă?

Spectacolul, prezentat publicului larg pe o scenă în aer liber, cu impact vizual mărit, va consolida prezența spectacolelor ca formă de expresie artistică relevantă, precum și a evenimentelor conexe acestuia în peisajul cultural al municipiului Timișoara.
 
Coordonatorii proiectului sunt Lavinia Urcan și Viktoria Medviedieva.

Intrarea la evenimente este liberă, în măsura disponibilității locurilor, și nu necesită înscriere.

Seria de evenimente WePerform - Seri de muzică și tatru face parte din programul La UVT, Cultura este Capitală, fiind organizată de Fundația Universitatea de Vest Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest și Facultatea de Muzică și Teatru, cu sprijinul Facultății de Arte și Design și a Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științele Comunicării.

*Organizatorul își rezerva dreptul de a modifica detaliile legate de programul desfășurării. Pentru a fi la curent cu noile modificări vă rugăm să urmăriți pagina de Facebook La UVT, Cultura este Capitală

We Perform - Seri de muzică și teatru este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, ca parte a programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Part of

TM on Screen, TM on Scene: Reflect. Connect. Play

TM on Screen, TM on Scene: Reflect. Connect. …