What's the deal with contemporary art?

Program de mediere culturală în cadrul expoziției TIMPURI NOI: Xenogeneze ale SF-ului la INDECIS artist run space, Timișoara.
 
Prin programul "Care-i faza cu arta contemporană?" asumăm un rol de mediator al conținutului cultural prin programe care ies din formatul criptic al limbajului culturii contemporane și apropie publicul tânăr de arta generației lor.
  • 2 ateliere pentru copii și adolescenți
  • Participarea este gratuită
  • Pentru înscrieri și mai multe informații: 0767 224 769 / [email protected]

d s l x‘ s circuit_bending_workshop | b.y.o.t. (bring your own toy) cu [ d s l x ]

Sâmbătă, 01 aprilie, 11:00 - 15:00

Atelierul explorează conceptul de circuit-bending și modul în care acesta implică experimentarea unor situații accidentale și aleatorii, recontextualizarea și transformarea jucăriilor electronice vechi și funcționale pe bază de baterii, precum Walkman-urile, în instrumente muzicale cu totul noi și interesante.
 
Acest atelier este dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani
_12 locuri disponibile _
 
dyslex [ d s l x ] este un proiect artistic de sunet care a împins mereu limitele experiențelor acustice și instalațiilor sonore. Peisajele sale sonore sunt caracterizate de nanotexturi și de povestiri audio non-liniare, precum și de improvizație și compoziție orientate spre modele. dyslex explorează interacțiunea dintre structurile sonore și mediul înconjurător; manipulând în timp real structurile sonore, dyslex captează și recoltează sunetul, împingând limitele raportului spațiu-sunet pentru a crea peisaje sonore imersive. Muzica sa explorează adesea cromestezia și echilibrul instabil, inducând imprevizibilitate și contradicție pentru a extinde granițele structurilor granulare.
 

Laika is Back | atelier afișe cu Mimi Ciora

Duminică, 02 aprilie, 15:30 - 18:00

Atelierul se axează pe ipoteza că Laika, cățelușa trimisă în spațiu acum 66 de ani, se întoarce. Acesta se inspiră din secțiunea expoziției Timpuri Noi: Xenogeneze ale Sf-ului, curatoriată de V. Leac. Participanții vor crea afișe în tehnici variate, de la desen la serigrafie, sub îndrumarea artistei Mimi Ciora.
 
Workshop-ul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani.
_ 13 locuri disponibile _
 
Mimi Ciora deține o diplomă de master în Arte și Design, specializarea Grafică - Materie și Concept, obținută la Universitatea de Vest din Timișoara. Este co-fondatoarea spațiului de artă gestionat de artiști, Indecis, situat în Timișoara. Practica ei artistică se concentrează pe relațiile intricate dintre flora și fauna în asocierea lor cu corpul uman și o examinare critică a intervenției umane în habitatele naturale. Procesul său creativ începe adesea cu desene, pe care le materializează prin intermediul unei varietăți de tehnici, inclusiv benzi desenate, pictură, decupaje, instalații, videoclipuri, performance-uri și obiecte 3D.
 
 
Un program susținut de BRD-Groupe Société Générale

Part of

Culture Quest

Culture Quest