Clasa ca spațiu de joacă

Conflictele dintre copii și adulți apar din profunda diferență de natură dintre „noi” și „ei” spune profesorul de pedagogie I. Drăgan, în cartea sa „Dușmanul nostru, copilul.” (Cultura Românească, 1929), iar copilăria a ieșit întotdeauna învinsă.

„In copil sunt forțe spontane, care tind să se manifeste liber.” scrie pedagogul, „de aici, inevitabil, de cậnd lumea și zilnic conflict. Două tabere: adulții, care cer supunere, ascultare, și copiii care cer libertate.”

Următorul atelier Minitremu aduce laolaltă o serie de resurse artistice ce stimulează imaginația și aceste forțe spontane ale copiilor, precum și o serie de exerciții care au capacitatea de a transforma sala de clasă într-un spațiu artistic, de joacă, un spațiu al libertății.

”All schools should be art schools” este un proiect propus de Minitremu și Brigita Onaca, în colaborare cu Babel Școală și Liceu - prima școală cu învățare experiențială din România, Scoala Generala Nr. 2 Timisoara, Scoala Generala Nr 6, Timisoara,Școala Gimnazială nr. 19 Avram Iancu Timișoara Timisoara și Gradinita Cu Program Prelungit Nr 23, Timișoara.

Part of

All Schools Should Be Art Schools

All Schools Should Be Art Schools