Dance workshop for children and parents

Creativitatea copiilor poate fi o sursă de inspirație, un ghidaj subtil către regăsirea entuziasmului și a forței motrice de a transforma lumea. Indiferent de vârste, experiențe de mișcare, înclinații artistice și roluri în familie, vă invităm la dans alături de un partener copil.
 
Vom porni împreună, jucăuș și relaxat, către o stare creativă în care călătorim fluid între oglindire, ascultare și expresie, între corporalitate și desen, între imaginar și real. Cultivăm calitățile copilăriei și experimentăm puterea corpului creativ.
 
Atelierul are loc în perioada 18-19 martie, la Casa Tineretului din Timișoara (etajul 2, Sala Rotonda) și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani. Participarea este gratuită, dar necesită înscriere la adresa de mail [email protected]. Numărul maxim disponibil este de 10 perechi copil-adult.
 

Program

Sâmbătă, 18 martie: 11.00-16.00, cu o pauză 13.00-14.00
Duminică, 19 martie: 11.00-16.00, cu o pauză 13.00-14.00
 

Beneficii

Ca și adulți, prin atenția acordată corpului și asocierilor creative, intrăm într-un contact mai profund cu lumea noastră interioară, accesăm rezervoare ascunse de energie și căpătăm claritatea necesară pentru a ne (re)construi piloni de susținere mai organici.
 
Ca și copii, primim în acest context validarea exterioară a unor valori interioare, dreptul de a ne folosi busolele interioare și izvoarele de creativitate pe un teren de egalitate cu adulții care ne înconjoară.
 
Un format propus de Alexandra Bălășoiu. Inspirat de procesele de creație colectivă derulate prin Indie Box și relația cu fiica ei Indie (de 7 ani).
 
BIO Alexandra Bălășoiu
Alexandra Bălășoiu este performer, coregraf și coordonator al activității Indie Box, o ‘cutie’ cu proiecte independente condusă artistic împreună cu Denis Bolborea. Construiește proiecte ce pun accentul pe proces și pe relația cu mediul din care se nasc. În cadrul proiectului Singing Bodies propune un proces creativ desfășurat atât în spațiul public, cât și în sala de repetiții, în urma căruia creează solo-ul performativ ”Spooky actions of a spoiled girl”.
 
Alexandra lucrează artistic în relație cu sănătatea mentală, dezvoltând un performance pentru spațiul public, ”Mareele de primăvară ale unei fete cuminți”, și un film de dans colectiv [ship of fools] - co-creat alături de Virginia Negru, Cătălin Diaconu, Denis Bolborea și Gabriel Durlan. Organizează în colaborare cu dans-terapeutul Loredana Larionescu, o serie de activități culturale în spitalele de psihiatrie din România: ateliere de dans-terapie cu muzică live, performance-uri adaptate pacienților și personalului medical, proiecții de film.
 
Inițiază o serie de rezidențe artistice pentru mame, care dă naștere instalației performative moving [m]other, un format hibrid, conceput pentru un public de vârste diverse, dezvoltat sub direcția artistică a Valentinei de Piante.Este membru co-fondator al Colectivului AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică (http://www.arealcolectiv.ro/), pe care îl conduce ca și co-director artistic alături de Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu, Valentina de Piante.

Part of

 Frames & Shapes

Frames & Shapes