Ateliere de muzica pentru profesori

Atelierele de muzică  sunt susținute în datele de miercuri 17 aprilie, miercuri 8 mai, miercuri 15 mai, Online pentru profesorii din Colegiul National Banatean Timisoara și Scoala Gimnaziala nr.7  Sfanta Maria, de către facilitatorul specializat Angelica Florina Baciu -coristă Madrigal, profesor de muzică, peste 14 ani experiență în domeniul muzicii.

Modalitate de desfășurare: Online, 3 sesiuni de câte 1.5h fiecare

Acest curs explorează puterea vocii și muzicii în dezvoltarea personală. Prin activități interactive și jocuri muzicale, vor fi explorate sunetul, ritmul și armonia, cu rezultate directe în îmbunătățirea abilităților de comunicare și a lucrului în echipă.

Atelierele de improvizație muzicală participativă pentru profesori reprezintă o modalitate inovatoare și plină de bucurie de a explora universul sonor și de a dezvolta abilitățile muzicale și creativitatea, dar și de a aprofunda modalități de lucru cu copiii prin intermediul muzicii. 

Activitatea nu numai că dezvoltă competențe muzicale, ci și promovează colaborarea, creativitatea și bucuria de a explora și crea sunete unice și expresive. Participanții se lasă purtați de ritmul și melodiile proprii, descoperind noi moduri de exprimare prin sunete și instrumente variate.

Conținutul celor 3 cursuri vor urmări oferirea către profesorii beneficiari a unei viziuni practice, aplicabile la clasă, desprinse din experiența de trainer în ceea ce privește următoarele aspecte:

1.Vocea umană (elemente de anatomie)

2.Cum se produce, cum se transmite, cum se propagă sunetul (elemente  de fizică aplicată - experimente)

3.Respirația corectă - exerciții de conștientizare a respirației și de dezvoltare a fluxului constant

4.Vârsta fiziologică și vârsta psihologică a copiilor

5.Activități ludice și muzicale adaptate vârstei copiilor și nivelului de dezvoltare psiho-motrică și intelectuală a acestora.

Part of

Explorări artistice în educația modernă

Explorări artistice în educația modernă