Expoziția CONEXIUNI - Colegiul Național Bănățean

Expoziția de pictură intuitivă CONEXIUNI este un eveniment care aduce în prim-plan talentele artistice ale comunității, la Colegiul Național Bănățean Timișoara-în data de 2 aprilie. (după ce în prealabil va fi prezentă și la Bastion 1 Gallery-Str.Hector nr.1, Timișoara, în weekendul 30-31 martie.)

Evenimentul de prezentare publică a rezultatelor proiectului "𝘌𝘹𝘱𝘭𝘰𝘳ă𝘳𝘪 𝘢𝘳𝘵𝘪𝘴𝘵𝘪𝘤𝘦 î𝘯 𝘦𝘥𝘶𝘤𝘢ț𝘪𝘢 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯ă" va lua forma unei expoziții de pictură intuitivă, al cărei vernisaj va include o reprezentație live și discuție publică. 

Reprezentația live de la ora 18,00 va constitui un moment culminant în care elevii și profesorii care vor dori să devină ambasadori ai expresiei artistice libere se vor arăta comunității, punându-și în valoare creativitatea și experiențele dobândite în timpul atelierelor de dans, muzică și pictură. Participanții, îndrumați de facilitatorul Octavia Roman,  vor oferi o prezentare autentică și spontană, improvizând în funcție de ceea ce au explorat în aceste ateliere. Prin intermediul dansului, muzicii și picturii, vor transmite emoții și gânduri, creând o reprezentație unică și personalizată a propriilor lor descoperiri artistice. Această prezentare finală nu doar evidențiază evoluția lor în domeniul artistic, ci și împărtășește cu publicul diversitatea și bogăția experiențelor lor.

Lucrări deja existente în portofoliul Asociației Entuziart(Colecția Okapi) se vor întrepătrunde cu opere realizate în procesele creative din atelierele din cadrul proiectului  , selectate de curatorul Oana Dorneanu, cu acordul autorilor și expuse într-un cadru coerent, organizat pe tematici estetice specifice curentului Outsider Art.

Expoziția va oferi astfel o platformă pentru creatori care, deși nu sunt artiști profesioniști, aleg să împărtășească public o parte din operele lor. Aceste lucrări reprezintă expresii autentice și neconvenționale ale creativității, reflectând diversitatea de abordări și stiluri.

Evenimentul nu doar încurajează participanții să-și expună creațiile, ci și aduce laolaltă comunitatea într-un spațiu cultural timișorean accesibil, oferind publicului ocazia de a se conecta cu diferite perspective artistice și de a experimenta frumusețea artei într-un cadru neprofesionist, dar plin de autenticitate și pasiune.

Prin această expunere, accesul la cultură devine nu doar un concept, ci o realitate tangibilă, susținând și promovând contribuția fiecărui individ la bogăția și diversitatea culturală a comunității.

Scopul proiectului este stimularea creativității și îmbunătățirea stării de bine prin artă și cultură atât pentru profesori, cât și pentru elevi, prin diverse tehnici artistice (muzică, pictură, dans, video art) și oferirea de resurse interioare pentru a eficientiza educația emoțională, pentru a propune noi abordări pentru auto-exprimare și relaționare și a crește calitatea vieții, atât în rândul elevilor, cât și în rândul profesorilor.

Într-un peisaj cultural modern caracterizat de tehnologie avansată și schimbări sociale rapide, proiectul este conceput pentru a adresa nevoile specifice ale comunității educaționale de a oferi, pe lângă ghidaj, transmitere de informații și creare de abilități, și contexte de exprimare artistică liberă. Proiectul are ca fundament preocuparea pentru dezvoltarea holistică a indivizilor, îmbinând elemente tradiționale și digitale pentru a oferi o experiență culturală amplă și diversificată.

Part of

Explorări artistice în educația modernă

Explorări artistice în educația modernă