Bienala Art Encounters 2023, My Rhino is not a Myth. Art-Science-Fictions

Bienala Art Encounters este un eveniment dedicat expozițiilor de artă contemporană și evenimentelor artistice conexe, axându-se pe un program de cercetare curatorială care încurajează dialogul cu moștenirea istorică locală și cu mediul socio-cultural al Timișoarei. 

Conceptul celei de-a cincea ediții are ca scop prezentarea relației dintre artă și tehnologie prin perspectiva istoriei artei. Curatorul Adrian Notz explorează dezvoltarea acestei relații așa cum a funcționat ea de la începutul secolului al XVI-lea până în prezent. Titlul ediției din 2023 „My Rhino is not a myth. Art-Science-Fiction” descrie posibilele relații dintre artă și știință și felul în care acestea pot duce la crearea de noi ficțiuni. 

Evenimentul propune abordări interdisciplinare prin invitarea a 50 de artiști locali și internaționali, dar și prin evenimentele conexe care vor aduce împreună oameni de știință, ingineri, designeri și artiști. Evenimentul se va întinde pe o perioadă de 8 săptămâni, între 19.05-16.07 și va produce 10 lucrări noi, intervenții artistice în spațiul public și evenimente interdisciplinare. 

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.