CODRU Sustainart Village

CODRU Sustainart Village - este un proiect de educație, care aduce în prim plan tema dezvoltării urbane sustenabile prin reconectarea la natură în mijlocul orașului. CODRU Sustainart Village, la fel ca și CODRU Festival, este construit pe cei patru piloni de bază: Artă și Cultură, Educație, Divertisment și Sustenabilitate. Acești piloni se regăsesc în fiecare proiect CODRU. Ne-am angajat să avem un impact pozitiv prin promovarea valorilor noastre în tot ceea ce facem.

Asociația Codru Festival împreună cu Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România aduce la Timișoara Creative Sustainability Week. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 6 octombrie, de la ora 19:30 la CODRU Urban Garden (Cazarma U). Activitățile se vor desfășura concomitent în 4 orașe din țară: Timișoara, București, Cluj și Reșița până în 15 octombrie. În cadrul evenimentului vor avea loc expoziții, performance-uri, conferințe urmate de artist talk-uri, proiecții de filme, dar și tururi ghidate. Toate activitățile din cadrul evenimentului au ca temă principală sustenabilitatea și conviețuirea cu natura.

CODRU Sustainart Village aduce în prim plan tema dezvoltării urbane sustenabile, prin reconectare cu natura chiar din mijlocul orașului. Vor expune artiști naționali și internaționali din: București, Cluj, Timișoara, Marea Britanie și Germania.

La Cazarma U veți vedea o expoziție de arte vizuale și decorative, în care expun artiștii Alin Carpen (BUC), Augustin Cupșa (BUC), Laura Duduleanu (TM), Petru Lucaci (BUC), Andreea Medar (TM), Nicolae Moldovan (TM), Lelia Rus (BUC), Elena Scutaru (BUC), Valentina Ștefănescu (TM), Mihai Zgondoiu (TM). În Piața Unirii Elena Aronoaie-Adorian (TM), Anca Boeriu (BUC), Alexandru Simion Boeriu (BUC), Ioana Cionte (TM), Felix Cionte (TM), Sergiu Chihaia (BUC), Liviu Stoicoviciu (BUC) și Vlad Țenu (UK) vor expune mai multe instalații urbane. Iar designeri: Sandra Chira, Roxana Puriș - Pur Clothing, Sabinne, Katerini, Alexe Popescu, Nicoleta Bucșaru, Octavia Chiru vor prezenta creații realizate din materiale naturale și reciclate. Un punct de repet al CODRU Sustainart Village va fi expoziția realizată de Automobile Bavaria Group (BMW). Cei care vizitează expoziția vor putea să vadă machete sau schițe originale expuse pentru prima dată în lume, iar turul ghidat al expoziției va fi realizat de David Carp.

Va avea loc o conferință și artist talks, cu invitați speciali și un performance inedit susținut de Alina Tofan. Tot în cadrul evenimenului vor fi organizate 3 workshop-uri: Sergiu Chihaia - Plastic is NOT fantastic, Sabinne - workshop upcycled fashion și Nicoleta Bucșaru - atelier de lână împâslită.

Curatorii proiectului sunt Elena Aronoaie-Adorian, Anca Boeriu, Andreea Sandu.

CODRU Sustainart Village - este un proiect de educație, artă și cultură care aduce în prim plan tema dezvoltării urbane sustenabile prin reconectarea la natură în mijlocul orașului.

CODRU Sustainart Village, la fel ca și CODRU Festival, este construit pe cei patru piloni de bază: Artă și Cultură, Educație, Divertisment și Sustenabilitate. Acești piloni se regăsesc în fiecare proiect CODRU. Ne-am angajat să avem un impact pozitiv prin promovarea valorilor noastre în tot ceea ce facem.

Acest proiect face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LoB2023+, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.